Op 24 december is de Stichting Linieloop opgericht bij notariskantoor Stigter & Leskens. De Linieloop voorziet in een behoefte om sportief bezig te zijn in de mooie natuur die Schalkwijk biedt.  Samen met de Lionsclub Houten en Soesenzo Outdoor Challenge gaan we het event organiseren en de Stichting staat borg voor continuiteit.

Nieuwe editie op 30 juni

Op zondag 30 juni 2019 vindt dit jaar de jaarlijkse editie van De Linieloop op het Eiland van Schalkwijk plaats. De Linieloop is er voor beginners én gevorderden, voor wandelaars én hardlopers. En ook aan de kinderen wordt dit jaar weer gedacht. Centraal staat het recreatieve en gezellige karakter; de Linieloop biedt de deelnemers de mogelijkheid om op een sportieve manier het buitengebied van Houten te verkennen. De routes, die variëren van vijf  kilometer tot een halve marathon, lopen allemaal door het gebied van het Eiland van Schalkwijk. Start en finish liggen aan de Jonkheer Ramweg in Schalkwijk bij Restaurant Jonkheer De Ram.

Carmen Kienhuis: “We krijgen dit jaar hulp van de Lionsclub Houten, zowel financieel als qua organisatie. Hun thema “Houten in Beweging” heeft ons geïnspireerd om opnieuw de samenwerking met Soesenzo te zoeken. We willen daadwerkelijk geïnteresseerden in de gemeente Houten in beweging brengen. Iedereen met goede voornemens voor 2019 om meer te gaan bewegen kan nu starten met hardlopen onder professionele begeleiding. Dit jaar dan ook een nieuw accent: we helpen beginnende hardlopers op weg onder professionele begeleiding van Soesenzo Outdoor Challenge. Deelnemers die hier voor kiezen krijgen voorlichting, kunnen twee keer per week begeleid trainen in een hardloopgroep op eigen niveau. Verder is het inschrijfgeld inclusief korting op de aanschaf van schoenen en hardloopkleding en nog veel meer.

Naast starters kunnen ook gevorderden zich inschrijven. En bedrijven met een bedrijfsteam. Voor kinderen vanaf groep drie is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de Urban Kidsrun in en om Schalkwijk. Superleuk om met de eigen klas te doen.” Doel is om eind juni met ruim 350 deelnemers van start te krijgen en met elkaar in beweging te zijn en te genieten.’’